Tekenwerk & Architectuur

Bouwkundig Tekenwerk
REVIT-tekenwerk 

Bent u op zoek naar een Revit modelleur / BIM modelleur / Revit tekenbureau voor uw project? Wij zijn u graag van dienst.

Inmiddels is BIM door steeds meer opdrachtgevers een harde eis. Immers, middels *.IFC modellen is het mogelijk informatie uit te wisselen tussen installateurs, constructeurs en bouwkundige aannemers tijdens de ontwerp- en bouwfase van een gebouw. Ook kunnen de 3-D modellen, afhankelijk van het getekende niveau, perfect gebruikt worden voor de afdeling facilitair om het gebouw te beheren tijdens het gebruik. Hierbij is het mogelijk dat alle gebouwgebonden installaties, bouwjaar installaties, leveranciers van diverse installaties en onderdelen, materialen in het gebouw gedefinieerd worden, inclusief de hoeveelheden! Wij hebben het afgelopen jaar in dit stukje specialisme niet stilgezeten. Wij hebben bibliotheken gebouwd, trainingen gehad en middels diverse tekenaars ontwerpen doorgenomen om onze klanten in de toekomst beter te kunnen ondersteunen.  Voor diverse opdrachtgevers hebben wij diverse maatwerkprojecten gedaan (renovatie Muntinglaan te Groningen, nieuwbouw appartementen Zaagdam te Groningen, ontwikkeling bedrijfsunits en nieuwe woningen). Nieuwsgierig? Voor vragen en of toelichting kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bouwkundig tekenwerk moet eigenlijk gezien worden als het complete tekenwerk dat noodzakelijk is voor het schetsontwerp ten behoeve van een welstandsadvies voor een verbouwing tot en met de complete werktekeningen en detailleringen van een nieuwbouwproject. Alle tekeningen worden door ons nauwkeurig digitaal vervaardigd, zowel in AUTOCAD als in REVIT, zodat de tekeningen op een zeer hoog niveau kunnen worden uitgewerkt. Kortom, of u nu een AUTCAD-specialist benodigd bent of een BIM-modelleur, bij ons bent aan het juiste adres en hebben wij alle ervaring en kennis in huis, zowel in 2-D als 3-D.

Voor bedrijven, zoals bijvoorbeeld : bouwkundige aannemers, gevelsysteembouwers, collega tekenbureaus en/of architecten hebben wij reeds ruime ervaring opgebouwd in het technische tekenwerk. Dit kan varieren van houtskeletbouw tot en met (staal)- en gevelbekledings projecten. Ter ondersteuning van deze bedrijven verzorgen wij dan de werktekeningen en/of de technische tekeningen die men benodigd heeft voor op de bouwplaats. Kortom, indien u tijdelijk omhoog zit met uw eigen tekenaar, het te druk heeft of gewoon iemand zoekt die alles voor u digitaal uitwerkt, dan bent u bij ons op het juiste adres. Misschien tot gauw!!

Indien u voor uw woning of bedrijfsgebouw een speciaal ontwerp wilt laten maken op basis van een Programma van Eisen, waarbij u esthetisch gezien de lat erg hoog legt, dan hebben wij diverse ontwerpers en architecten tot onze beschikking welke op maat zeer mooie ontwerpen kunnen realiseren. Uiteraard vergt dit eerst een kennismaking met u als potentiele opdrachtgever. Tevens is het belangrijk dat de ontwerper of architect wel bij u als opdrachtgever past. Ook hiervoor kunt u bij ons een gesprek aanvragen. Misschien tot gauw!

Architectuur
Architectuur is in onze beleving een stukje kunstwerk, zeg maar het creatieve deel van het bouwproces. Het deel dat de architect ontwerpt en bedenkt, vanuit een visie, mogen wij als bouwkundigen (techneuten) zien te realiseren. De techneut is vaak veel minder creatief in vormgeving dan de creatieveling. De creatieveling kijkt juist weer minder naar de technische kant zodat dit geen belemmering vormt in het creatieve deel. Kortom, een sterke combinatie.

Ook opdrachtgevers die meer dan gemiddeld eisen m.b.t. de vormgeving, kunnen wij dan bedienen. Het zijn vaak op maat gemaakte projecten waarbij de opdrachtgever het budget en de lat qua vormgeving ook hoger legt. Om deze klanten goed te bedienen, hebben wij de samenwerking gezocht met een vaste partner, uiteraard een volwaardig architect. Hiermee hebben we de ideale combinatie tussen een technisch bureau (bouwkundige) en een creatieve geest (de architect). Inmiddels hebben we een aantal projecten gerealiseerd waarbij wij de krachten hebben gebundeld. Door deze samensmelting is de kwaliteit maximaal en heeft u zowel technisch als esthetisch een hoog niveau waarbij wij alles van begin tot eind kunnen begeleiden. Deze projecten voeren wij onder naam Paas-de Groot (Robert Paas en Johan de Groot), waarbij u alles kunt beleggen bij 1 bedrijf en toch beide kennis-facetten in huis heeft. Hiermee houden we alles in eigen hand, van eerste schetsen tot aan het opleveren van uw woning.  Het grote voordeel is dat dit inmiddels een bewezen combinatie is en we onderling goed op elkaar zijn ingespeeld. Op de volgende link ziet u onze projecten en staan onze contactgegevens. Misschien tot ziens.

Bekijk hier ons atelier