EPG Berekening

Het Bouwbesluit wijst de NEN 7120 aan als bepalingsmethode voor de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). De EPC beoordeelt integraal de energiezuinigheid van een woning/woongebouw of utiliteitsgebouw. De EPC berekening gebeurt op basis van gebouweigenschappen, installaties en standaard gebruikersgedrag. Sinds 1998 zijn wij al actief in het maken en adviseren van deze berekeningen. Destijds nog heel eenvoudig en 'basic', nu i.v.m honderden mogelijke variabelen een uitdaging per project.

Voor veel architecten, bouwkundige aannemers, installateurs maken wij deze berekeningen. Hierbij is het niet een kwestie van "simpelweg" aan de minimale eisen voldoen, maar luisteren naar de klant, het Programma van Eisen en zorgen dat het geheel binnen het budget uitgevoerd kan worden. Een stuk maatwerk dus. Hiermee kan onze opdrachtgever veel geld besparen, zowel in de uitvoering alsmede in de exploitatielasten van een gebouw.

Zoals inmiddels bekend, is het doel van de overheid om in 2020 alle nieuwe woningen energie-neutraal te bouwen, dus een EPC-waarde van 0! Uiteraard is dit nu al mogelijk en vele opdrachtgevers gingen u al voor. Nieuwsgierig geworden? Bel ons gerust voor een afspraak.